Stvaranje mrežne zajednice akcijskih istraživača

Početkom 2013. godine Branko Bognar je uputio poziv predstavnicima Pestalozzi programa Vijeća Europe za pokretanje projekta čija je osnovna svrha bila stvaranje virtualne zajednice akcijskih istraživača na međunarodnoj razini. U projekt se uključilo desetak sudionika iz devet zemalja Europske unije. Tijekom 18 mjeseci sudionici projekta su upoznati sa značajkama akcijskih istraživanja, definirali probleme i planove svojih istraživanja, sudjelovali u ostvarivanju suštinskih promjena uz istovremeno praćenje rezultata ostvarenih promjena, a zatim je dio sudionika napisao izvještaje koji će biti uskoro objavljeni u knjizi pod naslovom Creating an online community of action researchers (Stvaranje mrežne zajednice akcijskih istraživača). Osim toga, Branko Bognar je rezultate ovog projekta prezentirao na stručnom skupu predstavnika Pestalozzi programa Vijeća Europe u Strasbourgu početkom 2015. godine. Jedna od sudionica projekta je napisala sljedeći komentar:

Upravo sam završila sudjelovanje u jednogodišnjem akcijsko-istraživačkom projektu ovdje u [virtualnoj] zajednici [prakse] koji je vodio Branko Bognar iz Hrvatske. Moram reći da je to za mene bilo najsnažnije obrazovno iskustvo u tom periodu.

Zašto? Osjećam da sam mogla unapređivati svoju praksu postavljajući svoje temeljne vrijednosti ispred sebe. Ne samo kao prikriveni ili nesvjesni element, već vrijednosti kao putokaz i temelj za refleksivno propitivanje svoje prakse. To je bilo revolucionarno za mene. (P. Mompoint-Gaillard, osobna komunikacija, 7. siječnja 2015.)

Category: 

 

ADRESA

Udruga "Mreža zajednica učenja"

Stjepana Radića 146, Mihaljevci, 34000, Požega

Hrvatska

 

Kontakt

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na 00385 91 273 6944

Pošaljite nam e-poštu

 

OBAVIJESTI

Prijavite se kako bi dobili najnovije obavijesti o aktivnostima udruge...
Upišite svoju adresu e-pošte.