Osnovna škola "Vladimir Nazor", Slavonski Brod

Upisno područje škole nalazi se u jugoistočnom dijelu grada i obuhvaća ulice i naselja Mjesne zajednice "Josip Juraj Strossmayer". Na zapadu je omeđeno Štamparovom ulicom, na jugu rijekom Savom, na sjeveru Strossmayerovom ulicom, a na istoku obuhvaća sljedeća naselja: Gornja Vrba, Ruščica, Gornja Bebrina, Klakar i Donja  Bebrina. Škola upisuje oko 700 učenika raspoređenih u 40-tak razrednih odjela, a nastava je organizirana u 6 školskih zgrada.

Osnovna škola "Vladimir Nazor" u Slavonskom Brodu je imala važnu ulogu o osnivanju Udruge "Mreža zajednica učenja." Naime, u toj školi su započete sve važnije projektne aktivnosti koje su kasnije dovele i do stvaranja Udruge. Jedna od najaktivnijih članica Udruge Vesna Šimić je danas ravnateljica te škole. Ona ističe:

Vesna Šimić„Učitelji su ti koji sebe koriste kao mostove, pozivajući svoje učenike da prijeđu preko njih; zatim, pomažući im prijeći, radosno onemoćaju, hrabreći ih da sami sagrade takve mostove„ (Nikos Kazantzakis).

Škola treba biti mjesto radosnog druženja i učenja. Ideja da učenici i učitelji s radošću odlaze u školu i da se radosni vraćaju iz nje vodila me je tijekom 30 godišnjeg rada u školi. Važan doprinos ostvarenju tog cilja je spremnost učitelja, učenika i roditelja da stvaraju poticajno ozračje i okružje (razredno, školsko, obiteljsko) u kojem će učenici dobivati više prilika da se ostvare, kažu svoje mišljenje, rade na kreativniji način, razmjenjuju ideje, bolje surađuju i bolje rješavaju probleme. Želim puno uspjeha u razvoju kompetencija naših učitelja i učenika za snalaženje u novim situacijama, za rješavanje problema i izazova suvremenog društva.

Category: 

 

ADRESA

Udruga "Mreža zajednica učenja"

Stjepana Radića 146, Mihaljevci, 34000, Požega

Hrvatska

 

Kontakt

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na 00385 91 273 6944

Pošaljite nam e-poštu

 

OBAVIJESTI

Prijavite se kako bi dobili najnovije obavijesti o aktivnostima udruge...
Upišite svoju adresu e-pošte.