Osnovna škola "Ivan Mažuranić", Sibinj

Osnovnu škola u Sibinju čine Matična  škola u Sibinju, osmogodišnja  područne škola u Slobodnici i pet područnih  škola i to u Gornjim Andrijevcima, Starom Slatiniku, Grižićima, Grgurevićima i Ravnu. Ona nosi ime Ivan Mažuranić, po jednoj od najistaknutijih osoba hrvatske povijesti 19.st.. Prijedlog za novo ime škole poteklo je od samih učenika, a što je i usvojeno 15.3.1991. Do tada se škola zvala Stjepan Sekulić-Jucko.

Sibinjska škola jedna je od najvećih škola Brodsko-posavske županije. Ima sve što jedna škola treba imati: športsku dvoranu, jedan od najljepših školskih okoliša, EKO status, računala i projektore gotovo u svim učionicama, a svaki kutak škole uređen je s puno ljubavi i pažnje. Djelatnici i u čenici su ponosni na odlične međuljudske odnose u školi. Tajna uspješnosti škole je i odlično vodstvo ravnateljice, ozračje topline i bliskosti između djelatnika i što je još važnije između učenika i učitelja.

U školi se pokreću i ostvaruju različiti projekti. Pri tome se posebno ističe status Eko škole koji svojim radom i zalaganjem učenici i djelatnici naše škole obnavljaju svake dvije godine. Isto tako, u školi već dugo djeluje Učenička zadruga "ZLATNO KLASJE" koja je osnovana tijekom školske godine 1969./1970. U posljednjih 15 godina školska zadruga šest puta je osvajala pobjedu na državnim natjecanjima. Školski vrt bio je 2002. god. najljepši školski vrt u kontinentalnoj Hrvatskoj. Danas u okviru zadruge djeluje 11 sekcija.

Od 2015. godine škola počinje suradnju s Udrugom "Mreža zajednica učenja", a ravnateljica Mirela Mršić-Pavičić, pedagoginja Ana Mikulčić i učiteljica razredne nastave Marijana Krijan postaju aktivnim članovima Udruge.

Category: 

 

ADRESA

Udruga "Mreža zajednica učenja"

Stjepana Radića 146, Mihaljevci, 34000, Požega

Hrvatska

 

Kontakt

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na 00385 91 273 6944

Pošaljite nam e-poštu

 

OBAVIJESTI

Prijavite se kako bi dobili najnovije obavijesti o aktivnostima udruge...
Upišite svoju adresu e-pošte.