Vesna Šimić

Rođena je 1954. godine u Slavonskom Brodu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završene Pedagoške akademije u Zagrebu 1978. godine radila je kao učiteljica razredne nastave uglavnom u kombiniranim razrednim odjelima.

Najveći dio iskustva  (23 godine) stekla je u maloj područnoj školi, u pitomom slavonskom selu Klakaru gdje i stanuje. Primjena i korištenje suvremene tehnologije, od digitalnog fotografskog aparata do računala, omogućila je njoj i njenim učenicima potpunije ostvarivanje vrijednosti kao što su kreativnost, sloboda, suradnja i zabava.

Posebno je ponosna na pozitivna iskustva u  radu na objavljivanju učeničkih radova u obliku online časopisa “Klik-klak.“ Od 2005. godine uz pomoć tadašnjeg  pedagoga Branka Bognara i računalnog stručnjaka Željka Klindžića naši su učenici postali najmlađi hrvatski blogeri čiju su praksu objavljivanja svojih članaka na internetu nastavili učenici i ostalih područnih škola kao i matične škole.

Ova iskustva i ovakav pristup učenju potiče dječju aktivnost i stvaralaštvo iz kojeg proizlaze nove ideje i zanimljivi učenički radovi. Najvažniji rezultat takve nastave je da učenici vole školu jer im je učenje zanimljivo i zabavno, a upravo takvo učenje uklapa se u Vesninu viziju škole za koju se zalaže i sada kao ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Slavonskom Brodu.

Category: 

 

ADRESA

Udruga "Mreža zajednica učenja"

Stjepana Radića 146, Mihaljevci, 34000, Požega

Hrvatska

 

Kontakt

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na 00385 91 273 6944

Pošaljite nam e-poštu

 

OBAVIJESTI

Prijavite se kako bi dobili najnovije obavijesti o aktivnostima udruge...
Upišite svoju adresu e-pošte.