Članci

O Udruzi

Udruga "Mreža zajednica učenja"

Udruga "Mreža zajednica učenja" osnovana je 2005. godine kao rezultat suradnje sudionika istoimenog projekta. Područje djelovanja Udruge sukladno ciljevima su obrazovanje, znanost i istraživanje, međunarodna suradnja, demokratska politička kultura, ljudska prava, kultura i umjetnost i održivi razvoj.

Web portal mzu.sbnet.hr

U prosincu 2002. godine Željko Klindžić - vlasnik tvrtke SBNET, Slavonski Brod donirao nam je sustav za online suradnju i upravljanje sadržajem VPS II (verzija 2). Taj sustav se sastojao od dva dijela: javni dio i privatni (zatvoreni) dio koji su činili sustav za elektroničku suradnju nastavnika (e-Learning sustav i sustav za e-suradnju - virtualni prostor suradnje VPS generacije II). U javnom dijelu objavljivali smo stručne sadržaje kao i priloge nastavnika i učenika škola uključenih u projekt "Mreža zajednica učenja".

Ostvarivanje suštinskih promjena

Vjerujem kako će se većina pedagoga, ali i drugih stručnjaka složiti s tvrdnjom da su našim školama prijeko potrebne promjene. Naime, nastava u kojoj dominantnu ulogu imaju učitelji i u kojoj je aktivnost učenika zanemarena, teško može odgovarati suvremenom postindustrijskom dobu koje podrazumijeva stalno suočavanje s promjenama i problemima za koje vrlo često ne postoje jednoznačna rješenja. Premda se možemo složiti oko toga da su kvalitetne promjene u našim školama dobrodošle, pitanje je kako ih potaknuti.

 

ADRESA

Udruga "Mreža zajednica učenja"

Stjepana Radića 146, Mihaljevci, 34000, Požega

Hrvatska

 

Kontakt

Kontaktirajte nas

Nazovite nas na 00385 91 273 6944

Pošaljite nam e-poštu

 

OBAVIJESTI

Prijavite se kako bi dobili najnovije obavijesti o aktivnostima udruge...
Upišite svoju adresu e-pošte.